Machine Learning pentru elevii de liceu – curs online

Obiectivele cursului
Platforma pyml.ro oferă o introducere în Machine Learning (ML) folosind limbajul de programare Python pentru a putea înțelege potențialul Inteligenței Artificiale(IA) în aplicații reale, chiar din timpul studiului Informaticii la liceu.

Ce ar trebui să cunoști?
În primul rând, considerăm că ar fi bine să ai bazele programării studiate deja folosind un limbaj de programare la școală (Pascal, C++, etc.). De asemenea, câteva noțiuni de matematică vor apărea în curs deoarece sunt necesare pentru a înțelege anumite concepte de Machine Learning. Dar nu te speria, te vom ajuta să înțelegi conceptele folosind exemple intuitive și cine stie, poate matematica va începe să îți placă (și mai mult).

Structura cursului
În prima parte ne vom familiariza cu limbajul Python. În partea a doua, vom studia concepte de bază in Machine Learning și vom introduce orice concept de matematică necesar. Vom implementa aceste concepte folosind Python. În partea a treia vom discuta despre etică în Inteligența Artificială și idei de proiecte pe care le poți dezvolta pentru a folosi conceptele studiate.

Programa școlară
Aceasta a fost aprobată de Ministerul Educației Ordin nr. 4049 din 14.06.2022.

Cum vei lucra?
Ca și în oricare alt domeniu, vei porni cu pași mici, dar siguri. Mai întâi vei folosi [un interpretor online], integrat în paginile cursului, pentru a ne acomoda cu noul limbaj. Ulterior, vei folosi platforma [Google Colab] deoarece avem nevoie de forța unor sisteme informatice performante și specializate pentru Machine Learning.

În cadrul acestui curs vom prezenta o inițiere în limbajul de programare Python rapidă. Dacă este necesară o abordare detaliată, poți accesa [cursul online interactiv pentru începători] de pe platforma educațională [pythonisti.ro].

Tot acolo vei găsi aplicații practice interactive cât mai intuitive și cât mai ușor de folosit, având scopul facilitării înțelegerii principiilor generale ale unor concepte și tehnici de calcul complexe. Aplicațiile propuse sunt create folosind tehnici web de ultimă generație și pot fi accesate de pe orice dispozitiv.

Despre proiect
Portalul educațional este realizat în colaborare cu: Eastern European Machine Learning Summer School, Asociația Română pentru Inteligență Artificială, Uniunea Profesorilor de Informatică din România și AIRomania.

Cursul este disponibil gratuit pe www.pyml.ro


Interesant, nu e așa?

Părerea ta contează. Fii primul care adaugă un review.

Vă rugăm să vă autentificați pentru a scrie o recenzie.
Adaugă la Favorite
Înscriși: 1000 studenți
Info: 28+ lecții
Secțiuni: 0
Nivel: Intermediar